RSS Feed

TOO MUCH!!! ITS TOO MUCH

DONT MAKE A PROMISE IF U CANT KEEP THEM.

aku cukup pantang org yang berjanji ngan aku last2 minit. tukar janji. tukar janji kalo x menyusahkan org xpe. tp tukar janji yang menyusahkan org. dan org tu adalah aku.

mcm taik…

dengan aku slalu nye nak tukar2 padahal dari awal dah janji.

tapi kalau dengan f##### die laju je. saya dah janji.

janji kepala hotak die.

aku memang pantang. slalu membelakangkan aku. tidak meletakkan aku sebagai prioriti.

this is not the first time dia buat kat aku mcm ni. memang aku dah lama bersabar. tunggu nak meletop je. Saban hari x berubah langsung.

antara sifat orang munafik adalah apabila ia berjanji tetapi ia telah mengkhianati janji tersebut,

Dari Abdullah bin Amr bin Ash, r.a katanya Nabi Muhammad SAW bersabda: “Ada empat perkara, sesiapa  terdapat pada dirinya lengkap keempatnya, itulah dia orang munafik sesungguhnya. Dan Sesiapa  terdapat padanya satu perkara saja, maka ia termasuk munafik juga, hingga di tinggalkannya sifat yang satu itu: 1. Apabila dipercaya, dia khianat. 2. Apabila berkata, dia dusta. 3. Apabila berjanji, dia mungkir. 4. Apabila ia bermusuhan, dia sangat jahat.” (HR. Bukhari Muslim)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: